Hajhullás

A hajhullás

A hajhullásról

A hajhullás korunk népbetegsége, nők és férfiak rémálma egyaránt, hiszen hajunk a megjelenésünk éke, ezért is nevezzük hajkoronának.

Hajhullás

A hajszálaink rengeteg információt tartalmaznak, vizsgálatukkal sok mindent megtudhatunk étkezési szokásainkról, környezeti behatásokról, életmódunkról. Már egyetlen hajszál mikroszkopikus vizsgálatával rengeteg olyan információhoz lehet jutni, amit nem is gondolnánk. A trichológiai vizsgálat akár örökletes betegségeket is feltárhat.

Hajunk ki van téve a környezeti ártalmaknak, az évszakváltásoknak, az elégtelen táplálkozási szokásainknak, a hormonális változásainknak és persze a genetikánknak is. Ezeket a hatásokat még mi magunk is súlyosbítjuk forró levegős hajszárítással, hajvasalással, hajfestéssel, dauerrel.

Mi a kóros hajhullás?

A kóros hajhullásról beszélünk, ha naponta több mint 80-100 hajszálunk hullik ki úgy, hogy nem nő helyettük legalább ugyanennyi új hajszál. Életünk során minden egyes szőrtüszőnk körülbelül 20-30 új hajszálat növeszt.

A hajhullásnak számtalan fajtája van! Amennyiben tartósabb ideig fennáll a hajvesztés, elkerülhetetlen az orvosi kivizsgálás. A vérvizsgálatot és endokrinológus felkeresését ne halogassuk, a trichogram vizsgálat szintén segít feltárni az okokat, hiszen csak a kiváltó okok feltárása után lehet eredményesen kezelni a hajhullást.

Az androgén alopeciáról

Az egyik leggyakoribb hajhullás fajta az androgén alopecia. Egyik jellegzetes tünete az úgynevezett miniatürizálás, amikoris a normál, megszokott minőségű hajszálat egy gyengébb, vékonyabb hajszál váltja fel (elvékonyodás). Ez egy hormonális eredetű hajhullás, nőknél általában a menopauza körül és után jelentkezik, férfiaknál akár már a korai 30-as éveikben.

Hairforce for Men

Oka a fejbőrben megnövekedett dihidrotesztoszteron (DHT) szint. A magas DHT-szint az oka a hajtüszők zsugorodásának. Ez a folyamat akár évekig is eltarthat. Ilyen esetben már csak a DHT-blokkolót tartalmazó készítmények segítenek és még egy nagyon fontos dolog: a fejmasszázs. Viszont Hölgyek esetében jól gondoljuk át, hogy alkalmazunk-e DHT-blokkolót tartalmazó termékeket, főleg, ha babát tervezünk, ugyanis a DHT-blokkolók károsíthatják a magzatot, így számukra nem ajánlott!

Az androgén alopecia minitürizáló hatása miatt a hajhagymák körüli vérkeringés lecsökken. Emiatt lecsökken a hajhagymák tápanyag- és oxigénellátása is, amitől a hajhagymák elhalnak. Elhalt hajhagyma helyett már nem keletkezik új, ezért nagyon fontos, hogy mindent megtegyünk meglévő hajhagymáink védelmében.

A fejmasszírozás hatásai a hajhullásra

A fejmasszírozást végezhetjük ujjbegyeinkkel is, de a legjobb hatást a Full Hair kefével tudjuk elérni, amit használhatunk hajmosáskor

Full Hair kefe

is, de akár szérumok és olajak bemasszírozására is. Napi 10 perces masszírozással már remek eredményeket tudunk elérni. Mindamellett, hogy a kefével való masszírozás mennyire kellemes élmény, stresszcsökkentő hatása mellett stimulálhatjuk vele hajhagymáinkat. A Full Hair kefés masszírozás jó szolgálatot tesz akkor is, ha nem áll fenn komoly hajhullás, hanem a célunk a hajnövesztés. Hajnövesztéshez szintén érdemes belülről (hajvitaminok) és kívülről (Full Hair kefés masszázs) is támogatni hajhagymáink aktivitását. Sokszor csalódottan tapasztaljuk, hogy egyes hajvitaminok egyáltalán nem hatnak, pedig a hatóanyag benne van a kapszulákban. Nos, ebben az esetben csupán az történik, hogy a hajhagymánk nem tudja felvenni a bevitt tápanyagot, mert elégtelen a vérkeringés a hajhagymáink körül. Ezen könnyen segíthetünk! A fejmasszírozás hatására az elégtelen vérkeringés megindul, így megnövekszik a hajhagymák oxigén- és tápanyagellátása, hiszen vérünk ezeket szállítja a hajhagymákhoz.

 

 

 

Full Hair samponozó masszírozó kefe. Stimulálja a hajhagymákat, növeli a fejbőr oxigén ellátását.

VIP klub hírlevél:

Iratkozz fel VIP listánkra, hogy értesíthessünk akcióinkról, VIP kuponokról.

Nem spam-elünk! Feliratkozásoddal elfogadod az ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ-t!

Leave a Comment