Hajvitamin

Amit a hajvitaminokról tudni érdemes

Hajvitamin
Hajvitamin

Ahhoz, hogy hajunk fényes, dús, egészséges legyen nem elegendő csupán kívülről táplálni. Legalább ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, hogy belülről mivel tápláljuk őket. A belső ápolás tekintetében a kiegyensúlyozott, tápanyagdús étkezést részesítsük előnyben. Ennek hiányában is van megoldás: a hajvitamin. Milyen is a jó hajvitamin? Természetesen olyan, mely biztosítja az optimális tápanyagokat hajhagymáink számára, de nézzük meg mit is tudunk a hajvitaminokról.

Mi is az a hajvitamin, mit tudunk a hajvitaminokról?

A hajvitamin akár kapszulázott, akár tabletta, akár finom gumimaci formában vesszük magunkhoz, tulajdonképpen olyan vitaminok, nyomelemet, ásványi anyagok ideális keveréke, mely optimális tápanyagellátást nyújt hajhagymáinknak a növekedéshez.

 

Mitől jó egy hajvitamin?

A piacon ma már rengeteg fajta hajvitamin kapható, így nehéz eligazodni, hogy melyik a jó és melyik nem. Először is szögezzük le a

Hajvitaminok
Hajvitaminok

hajvitaminokról, hogy nem mindig a legnagyobb dózisú vitaminok a legjobbak! Sőt, akár ártalmasak is lehetnek a teljes szervezetünkre nézve. Az összetevőket mazsolázva gyakran találkozunk olyan hajvitaminnal, amely az adott anyagból az ajánlott bevitt mennyiség sokszorosát tartalmazza.

Nem állítom, hogy az ajánlott napi mennyiségtől kicsivel több bajt okozna, de a sokszoros mennyiség csak abban az esetben indokolt, ha az adott anyagból hiány van a szervezetünkben és azt is csak rövid távon.

Sőt, mielőtt döntenénk, gondoljuk át a saját étkezési szokásainkat. Ha egy hajvitaminban C vitaminból a napi ajánlott mennyiség 70%-a van, akkor ne szedjünk mellé még C vitamint, mert a maradék 30%-ot azért nagy valószínűséggel bevisszük az étkezéseinkkel. Más a helyzet, ha valaki dohányzik, hiszen a cigaretta sajnos öli a C vitamint a szervezetünkben. Ez esetben nyilván pótoljuk még további C-vitamin bevitellel. Tehát első körben mindig vizsgáljuk meg a saját helyzetünket.

Egy hajvitamin attól jó, hogy tartalmaz minden olyan összetevőt, amely támogatja hajunkat a hajnövesztésben.

 

Mit tartalmaz egy jó hajvitamin?

A második fontos lépés, hogy vizsgáljuk meg, mit tartalmaz az adott hajvitamin. Egy jó hajvitamin minimum ezeket az összetevőket tartalmazza:

  • C- vitamin
  • E -vitamin
  • A – vitamin
  • B vitaminokból: B3, B5, B6, B12, stb.
  • Cink
  • Biotin
  • Kollagén

 

Nagyon hasznos összetevő még a kollagén, bár ezt csak nagyon kevés hajvitamin tartalmazza (a HairForce for Women hajvitamin tartalmazza!), ezért ha nincs benne az általunk szedett hajvitaminban, érdemes külön szedni hozzá. Kevesen tudják, de a kollagén

Kollagén gumicukor
Kollagén gumicukor

nemcsak a bőrünk fiatalon tartásában játszik szerepet, de hiánya hajhulláshoz vezet! A kollagén a hajhagyma őssejtjeinek része, így a kollagénhiány öregedést okoz a haj őssejtjeiben, a hajhagyma így idő előtt elhal, és a haj kihullik. Továbbá ne feledjük, hogy a hajas fejbőr is bőr! Tehát a kor előrehaladtával, ahogy a kollagén egyre inkább csökken a szervezetünkben, nemcsak az arcbőrünk, de a fejbőrünk is veszít a kollagéntartalmából. A szövetek megkeményednek a hajhagymák körül, így elkezd gyengülni a vérkeringés. Ennek következtében a hajhagymák nem jutnak elegendő tápanyaghoz, elsorvadnak és a hajszálak kihullanak. A kollagénbevitel akkor tud hatásos lenni, ha megfelelő mennyiségű C-vitamin is jelen van, ugyanis a C-vitamin részt vesz a kollagén szintézisben. Ezen belül pedig a leghatékonyabb felszívódású a liposzómás C-vitamin. A legtöbb hajvitamin tartalmaz C-vitamint, és sok kollagén készítmény is, de azért érdemes megnézni, mert ha nem tartalmaz, akkor kizárólag úgy érdemes kollagént bevinnünk a szervezetünkbe, ha C-vitamint is szedünk hozzá.

Ma már rengeteg változatból választhatunk abban az értelemben, hogy milyen formában vesszük magunkhoz őket. Van kollagén kapszula, kollagén tabletta, még kollagén gumicukor is! Ez utóbbi kétségtelenül a legízletesebb változat, amit biztosan nem felejtünk el bevenni.

Bár sokan, ha a kollagénre gondolnak, a bőrápolás jut eszükbe és azért szednek kollagén táplálékkiegészítőt, hogy megelőzzék az arcbőrük ráncosodását, elfelejtik, hogy a hajas fejbőr is bőr! A kollagénnek a hajápolásban is legalább akkora szerepe van, mint a bőrápolásban!

 

Full Hair samponozó masszírozó kefe. Stimulálja a hajhagymákat, növeli a fejbőr oxigén ellátását.

VIP klub hírlevél:

Iratkozz fel VIP listánkra, hogy értesíthessünk akcióinkról, VIP kuponokról.

Nem spam-elünk! Feliratkozásoddal elfogadod az ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ-t!

Leave a Comment