Hajnövesztő rutin

A nekünk bevált hajnövesztő rutin

A hajnövesztésről

Hajnövesztő rutin

Nem titok, hogy azért kezdtünk el webshopot készíteni hajápolás témakörben, mivel saját magunk is rengeteg hajproblémával küszködtünk korábban. Egész életünkben növesztettük a hajunkat, mivel valahogy úgy éreztük, a hosszú haj nőiesebbé teszi megjelenésünk. Sajnos a kor előrehaladtával számtalan „haj-bajjal” néztünk szembe, mint például a zsíros haj, hajhullás, haj elvékonyodás. A hajnövesztő rutin tulajdonképpen egy szokás, melyet saját magunknak alakítunk ki, hogy támogassuk hajhagymáinkat a hajnövesztésben.

Rengeteg terméket kipróbáltunk és véleményeztünk is a Krémmánián. De a webshopba csak azok kerülhettek, amelyeket teljes megelégedéssel használunk nap mint nap!

Tény, hogy a pozitív változás nem történik meg egyik napról a másikra. Hosszú idő kell ahhoz, hogy a változás már szemmel is látható legyen, nem véletlenül javasoljuk sokszor a kúraszerű használatot. Ha csak abból indulunk ki, hogy mennyit nő a hajunk 1 nap alatt, vagy 1 hónap alatt, továbbá, hogy milyen ciklusokban történik a hajnövesztés, egyértelmű, hogy idő kell hozzá és főleg türelem!

Vegyük sorra, milyen a Full Hair hajnövesztő rutin:

  • Lecseréltük az össze hajkefénket vaddisznósörte hajkefére és fa hajkefé Nagyon fontos, hogy olyan hajkefét használjunk, amely természetes alapanyagból készült, s amelynek sörtéje nem tépi és nem károsítja a hajunkat, továbbá nem irritálja a fejbőrünket.
  • Nem használunk SLS tartalmú samponokat, csakis szulfátmentes samponokat! Az Axibent natúr sampont használjuk, vagy a Napvirág ricinusolajos hajmosó szappant! Mivel sajnos a hajunk inkább zsíros, mint normál, ezért felváltva használjuk még a Napvirág zsíros hajra való hajmosó szappant. Maximum heti két alkalommal mosunk hajat és almaecetes hajöblítést használunk. Nem kell félni, nem lesz ecet szagú a haj tőle, mert amúgyis le kell öblíteni és amint a haj megszárad, elillan belőle. Cserében szép fényes és könnyen fésülhető tőle!
  • A hajmosást kizárólag Full Hair fejmasszírozó kefével végezzük.
  • Mivel szeretjük a puha haj érzését, a Napvirág hajkondicionálót alkalmazzuk a hajunk felétől a végéig, minden hajmosáskor.
  • Mivel száraz hajvéggel rendelkezünk (sajnos ez a korábbi SLS-es, napi hajmosásos rutin eredménye, de ahogy nő a hajunk, mindig visszavágatjuk, így szép lassan megszabadulunk a kiszáradt hajvégektől is), hajmosás után a törölközőszáraz hajra argán olajat vagy jojoba olajat teszünk és beledolgozzuk a hajba (ha van rá idő és alkalom, akkor az argán olajat pár csepp rozmaring olajjal egész éjszakára fent hagyjuk).
  • Hagyjuk a hajunkat magától megszáradni. Ez alól csak a téli időszakban teszünk némi kivételt: hogy ne fázzanak meg a hajhagymák, a hajszárító legalacsonyabb, langyos fokozatán megszárítjuk félig a hajtöveket (csak a töveket!).

Mit tartalmaz még a hajnövesztő rutin?

  • Minden nap 5-10 percig masszírozzuk a fejbőrünket a Full Hair fejmasszírozó kefével.
  • Havonta legalább egyszer hajpakolást is alkalmazunk, főleg mivel a hajunk utolsó harmada elég száraz.
  • Próbálunk odafigyelni a kiegyensúlyozott táplálkozásra, de sajnos mivel dolgozó nők vagyunk, így nagyon kevés idő jut arra, hogy minden nap megfelelő tápanyagtartalmú étel kerüljön az asztalra. Valljuk be, az egy főállás lenne! Így szinte mindig hajvitaminokkal egészítjük ki az étrendünket. A nőknek való hajvitaminokból a HairForce és a HairHunny hajvitamin nekünk nagyon bevált! Kúraszerűen szedjük őket: 3 hónapig szedjük, aztán 1 hónap szünet és újra kezdjük a 3 hónapos kúrát. A HairHunny hajvitaminhoz még plusszban kollagént is szedünk. Változó, hogy éppen melyiket. A HairForce tartalmaz kollagént és hialuronsavat is, a HairHunny nem tartalmaz. Ezért mi a HairForce-t inkább szépségvitaminnak tartjuk, a HairHunny-t pedig hajvitaminnak.

Nos, ezekből a lépésekből és termékekből áll az a hajnövesztő rutin, amihez mi tartjuk magunkat már jó ideje. Nagyon bevált nekünk, folyamatosan sok babahajunk nő és míg korábban fél évente vágattuk vissza a hajunk végét, mostanság már 3 havonta kérjük a fodrászunkat erre, olyan gyorsan nő!

 

Full Hair samponozó masszírozó kefe. Stimulálja a hajhagymákat, növeli a fejbőr oxigén ellátását.

VIP klub hírlevél:

Iratkozz fel VIP listánkra, hogy értesíthessünk akcióinkról, VIP kuponokról.

Nem spam-elünk! Feliratkozásoddal elfogadod az ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ-t!

Leave a Comment