Mivel mossak hajat hajhullás ellen?

Hajmosó szappan ricinusolajjal
Hajmosó szappan ricinusolajjal

Ha hajunk egészsége fontos számunkra, érdemes elgondolkodni, vajon megfelelő termékeket használunk-e hajmosáskor hajunk és fejbőrünk egészsége érdekében. Nagyon nehéz elvonatkoztatni a megszokott hajmosási rutinunktól, de egy kis odafigyeléssel rengeteget tehetünk azért, hogy szép hajunk legyen.

Hajhullás esetén rendkívül fontos, hogy mivel ápoljuk hajunkat kívül-belül. A hajmosáshoz használt sampon helyes megválasztása fontos szerepet játszik hajunk állapotában, hiszen a sampon az egyik leggyakrabban használt hajápolási termék. A hajhullás egy komplex probléma, fennállás esetén

rendkívül fontos, hogy először is alaposan kivizsgáltassuk magunkat és kövessük orvosunk utasításait. Másodsorban mi magunk is sokat tehetünk a helyzet javítása érdekében.

Milyen samponnal ne mossak hajat?

A külső ápolás tekintetében ügyeljünk arra, hogy milyen hajápoló termékeket használunk. Sajnos a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható sampon tartalmaz egy úgynevezett SLS (sodium lauryl sulfate) nevű anyagot, mely az egyik legelterjedtebb tisztítószer hatóanyag. A hajhullás elleni küzdelem első lépése, hogy száműzzük ezt a hatóanyagot a fürdőszobánkból!

Ha csak abba gondolunk bele, hogy az SLS mivel hatékony zsíroldó vegyület, ezért ugyanezt az anyagot tartalmazza az autómosó folyadék, a felmosó szer, vagy a mosogatószer, érdemes kétszer is meggondolni, hogy valóban a hajunkra szeretnénk-e kenni!

Az SLS rendkívüli módon irritálja a fejbőrt, így meglévő fejbőrproblémák esetén csak tovább súlyosbítja azokat. Kerüljük el, ha egy mód van rá! Hajhullás esetén pedig kifejezetten tiltólistás az SLS! Mivel az SLS habképző, a habzást tévesen összekötjük pszichésen a tisztító hatással, pedig ez nagy tévedés. Attól, hogy egy sampon nem vagy kevésbé habzik, még

ugyanúgy tisztít, mint a habzó sampon. Békéljünk meg a kevésbé habzó, de SLS-mentes termékekkel hajmosáskor, ha a hajunk a tét!

Arról se feledkezzünk meg, hogy az SLS-t jórészt pálmaolajból nyerik, ami borzasztó károkat okoz a környezetünkben.

Milyen a jó sampon?

Még egy nagyon fontos különbség van a hagyományos és az SLS-mentes, natúr samponok között. Az utóbbi években egyre nagyobb

Axibent natúr sampon
Axibent natúr sampon

teret nyertek a szilárd samponok, vagy hajmosó szappanok. A szilárd sampon tulajdonképpen egy szappan formájú sampon, melynek csupán a habjával mosunk hajat. Tehát nem kerül közvetlenül a fejbőrre. Többnyire kókuszolajból, ricinusolajból készülnek, így a habzásról sem kell lemondani mindamellet, hogy kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaznak.

A szilárd samponok nagyon gazdaságosak, egy kis szappan átlagosan 2 flakon samponnak felel meg.

A natúr samponok, akár folyékonyak, akár szilárdak, kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaznak. Rendkívül jótékony hatású hajhullás ellen a bentonit, mivel természetes ásványi anyagokban gazdag. Tisztító és méregtelenítő hatása miatt a hajhagymák fokozott tápanyagellátást kapnak.

S ha már a hajmosásnál tartunk, ne feledkezzünk meg a Full Hair keféről sem, mellyel stimulálhatjuk hajhagymáinkat hajmosás közben. A megfelelő vérkeringés biztosítása kritikus fontosságú hajhullás ellen.

Teljes samponkínálatunkat megtalálod a shopban itt: SLS-mentes samponok

 

 

Full Hair samponozó masszírozó kefe. Stimulálja a hajhagymákat, növeli a fejbőr oxigén ellátását.

VIP klub hírlevél:

Iratkozz fel VIP listánkra, hogy értesíthessünk akcióinkról, VIP kuponokról.

Nem spam-elünk! Feliratkozásoddal elfogadod az ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ-t!

Leave a Comment